Natlakken

“Het verfproces waarbij vloeibare verf met een spuit wordt aangebracht op het product ter bescherming en/of verfraaiing van het product.” De organische deklaag die gevormd wordt, conserveert het product.

Het proces
Het spuiten gebeurt in een spuitcabine met afzuiging, waarbij de spuiter een speciaal pak, handschoenen en een mond- en gezichtsmasker draagt. Vaak worden meerdere lagen aangebracht die als regel niet dezelfde samenstelling hebben, maar waarbij iedere laag een specifieke functie vervult. Een meerlagensysteem wordt toegepast op producten waaraan in esthetisch opzicht en/of qua corrosiebestendigheid hoge eisen worden gesteld. De lakken kunnen lucht-, chemisch- of thermisch drogend zijn. Nadat de lak is aangebracht dient deze uitgehard te worden. De bestanddelen die na het uitharden overblijven vormen de corrosiewerende laklaag op het product. Natlakken bestaat uit oplosmiddel houdende- of watergedragen lakken.

Toepassing
Het natlakproces wordt met name toegepast op metalen en kunststoffen. Doeleinden variëren naar ieders wens.

Deze duurzame methode van oppervlaktebescherming en afwerking leent zich voor toepassing op een breed gebied van materialen en producten zoals bijvoorbeeld:

Kleur
De kleur, oppervlaktefinish en glansgraad kunnen vrij gekozen worden.

 

Terug naar industries >